Constellations at work

familie- en organisatie-opstellingen

Mia Macke

In elk mensenleven, in elke familie, vinden wel een of meer grote levensgebeurtenissen plaats, kinderen en ouders die jong overlijden, langdurige ziekte, buitenechtelijke relaties en kinderen, erfenissen die niet eerlijk zijn verdeeld, enz. Vaak worden deze gebeurtenissen niet verwerkt, maar “geparkeerd”, weggedrukt, omdat het te groot is, te pijnlijk, met schuldgevoel of schaamte beladen. Het gevolg hiervan is, dat de energie van deze gebeurtenis in de familie blijft en elke volgende generatie dit bij zich neemt om te helpen herinneren dat er geen verantwoordelijkheid voor is genomen door degene bij wie het hoort.

In het dagelijks leven kunnen mensen hier dusdanig door belast zijn, dat ze problemen ervaren in hun familie/gezin, in hun werk, of b.v. worstelen met levensvragen.

In organisaties spelen vergelijkbare dynamieken. 

Er is een veelheid aan vormen van opstellingen ontwikkeld: familieopstellingen, organisatie-opstellingen, opstellingen met innerlijke psychologische delen, lichamelijke klachten.

In een opstelling kijken we vanuit een vraag, probleem of verlangen uit het dagelijks leven naar de onderliggende oorzaak en dynamiek. Als dit duidelijk is geworden, kan er een beweging naar heling ontstaan.

Als resultaat geven mensen aan dat ze meer inzicht hebben gekregen en (soms enige tijd) na een opstelling meer innerlijke rust ervaren, beter opgewassen zijn tegen stressvolle situaties in hun dagelijks leven, of dat hun spanningsklachten verminderd of verdwenen zijn.

Ik geef workshops (familie)opstellingen met open inschrijving, en ik begeleid opstellingen in individuele sessies in mijn praktijk. Op afspraak verzorg ik workshops voor al dan niet besloten groepen of individuele sessies op een door de klant gewenste locatie.

Meer weten? Kijk op mijn website www.constellations-at-work.nl of maak een afspraak voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Logo Constellations