EMA Cura, Praktijk voor Mesologie

Logo EMA cure
Wie ben ik?
Mijn naam is Elly van Beelen, sinds 2012 Mesoloog in Hoofddorp. De Mesologie richt zich op de behandeling van chronische aandoeningen en vage of onbegrepen gezondheidsklachten. De basis voor de Mesologie wordt gevormd door een combinatie van de 4 grote pijlers uit de alternatieve geneeskunde (Ayurveda, Traditionele Chinese geneeskunde, Homeopathie en Orthomoleculaire geneeskunde) met een gedegen kennis van de reguliere westerse geneeskunde (fysiologie, anatomie, neurologie, biochemie, farmacologie, psychologie). Door de onderliggende oorzaak van de klachten te zoeken en behandelen, komt het lichaam terug in balans en verdwijnen de klachten. 

Wat kan ik voor u doen?
Klachten van pati├źnten die een mesoloog bezoeken zijn zeer uiteenlopend. Denk bijvoorbeeld aan aandoeningen zoals maagdarmklachten, vermoeidheidsklachten, spier- en gewrichtspijnen, huidklachten, hormonale klachten, allergie├źn en voedingsintoleranties. 
Ook kinderen die bijvoorbeeld last hebben van buikklachten, keel-, neus- of oorklachten, hyperactiviteit of te vaak ziek zijn, hebben veel baat bij de behandeling van een mesoloog.
Daarnaast zijn er vele andere klachten, soms langdurig of onbegrepen, die mesologisch heel goed te behandelen zijn.  
Heeft u nu niet echt klachten, maar wilt u weten hoe het met uw gezondheid is gesteld, dan is een Mesologisch consult ook een goed idee. Zo kunt u gezondheidsklachten voorkomen. 

Behandeling.
Een Mesoloog behandelt alleen met natuurlijke geneesmiddelen. Dit zijn kruiden (westerse fytotherapie, klinische gemmotherapie, chinese kruiden en ayurvedische kruiden), homeopatische geneesmiddelen, orthomoleculaire geneesmiddelen en voedingsadviezen. Ook geeft een mesoloog vaak leefstijladviezen. Zo nodig wordt u verwezen naar een reguliere arts of specialist, osteopaat of andere therapeut. 

Praktische informatie.
Een 1e consult duurt 1,5 tot 2 uur, vervolgconsulten 1 tot 1,5 uur. Tussen de consulten zitten ongeveer 4-8 weken. Gemiddeld bestaat een behandeling uit 4-6 afspraken. 
Veel verzekeraars vergoeden het consult geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Een overzicht vindt u op onze website onder de knop 'Links en overige informatie'.
Gediplomeerde mesologen zijn geregistreerd bij het Nederlangs Rgister voor Mesologen (RM) en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (NVVM). Daarnaast zijn mesologen aangesloten bij de RBCZ, het overkoepelende register voor de complementaire zorg. 

EMA Cura, Praktijk voor Mesologie
Atletiekstraat 60
2134 CA Hoofddorp
Tel: 06-41497489
email: elly@emacura.nl
website: www.emacura.nl
Lid NVVM: M0119
Lid RBCZ: 170826R