Openingsavond ZP-NET Hoofddorp
 
datum: 12 december 2012

Foto-karlijn
Zet een groep zelfstandigen bij elkaar en je krijgt altijd een bonte verzameling mensen. Op de openingsavond van ons pas opgerichte zelfstandigennetwerk ZP-NET Hoofddorp bleek dat ook maar weer eens.  Het was een feestje trouwens, die avond. Alle sponsors waren van de partij: Ymere, de Rabobank en wethouder Arthur van Dijk namens de gemeente. Plus natuurlijk de ruim dertig zelfstandigen, degenen voor wie we het allemaal doen.
Wat een bijzonder gezelschap het was, bleek helemaal tijdens de elevator pitches ('liftpraatjes'), waarbij je in zestig seconden moet vertellen wie je bent, wat je doet en wat je voor iemand kan betekenen. Als eerste kwam een nabestaandenplanner aan het woord, als tweede een uitvaartbegeleider. Niet meteen de meest vrolijk makende diensten. Het contrast kon haast niet groter met de pitch die daarna kwam, van een opgewekte webshop-eigenares in knalroze vest, over biologisch afbreekbaar wegwerpservies.

De sfeer kwam helemaal los toen de volgende zelfstandige op zijn stoel klom ('Bij marketing gaat het erom dat je opvalt!'), en we vervolgens van sportpsycholoog Jan Sleijfer met zijn allen van onze stoel op moesten staan ('even stilstaan bij jezelf'). Dat het ondernemen niet altijd van een leien dakje gaat, daar maakte Ronald Schenk van incassobureau IBRR ons nog even op attent. Hij was een van de sprekers van de avond en gaf advies, als ervaringsdeskundige, hoe je faillissementen kunt voorkomen. Opnieuw een onderwerp dat niet vrolijk stemt, maar waar je je wel bewust van moet zijn als ondernemer en als mens. Ach, mocht het nu echt fout gaan… Financieel adviseurs en mental coaches zijn er bij ZP-NET in elk geval genoeg. En voor wie zijn ellende weg wil drinken hebben we ook nog een handelaar in dranken in huis.Karlijn de Winter, tekstschrijver en eigenaar WinterTekstDe volgende bijeenkomst van ZP-NET Hoofddorp is donderdagavond 13 
december aan de Lutulistraat 139 vanaf 19.30 uur.

Kijk voor meer info en aanmelden op www.zp-nethoofddorp.nl.