Het nut van netwerken
 
datum: 16 november 2016

Maureen
Nu, na een prachtige en lange nazomer, de bladeren toch echt beginnen te vallen en de dagen duidelijk korter worden is het weer tijd om eens gezellig met andere ondernemers bij elkaar te komen. 

Allerlei (netwerk)activiteiten die tijdens de zomermaanden stil lagen, komen weer langzaam maar zeker op gang en mensen krijgen ook weer zin om bij elkaar te komen en ervaringen over het ondernemen te delen. 

Als je als ZP’er vanuit huis werkt, heb je niet dagelijks contact met andere ondernemers, en soms mis je iemand waarmee je kunt sparren over een specifiek probleem. Dan zou het handig zijn als je even een collega kunt aanschieten om met je mee te denken…

In zo’n geval kun je eens in overweging nemen om een netwerkbijeenkomst te bezoeken. Er is in de Haarlemmermeer een ruime keuze: van ontbijtnetwerken en Open Coffee’s in de ochtend tot borrels in de namiddag.

Ook ZP-NET organiseert bijeenkomsten voor kleine ondernemers. Je treft hier mensen uit verschillende vakgebieden. Sommigen zijn net gestart (of zelfs nog niet eens), anderen hebben hun bedrijf al meer dan tien jaar. Je kunt je voorstellen dat er altijd wel iemand aanwezig is die je van een goede tip kan voorzien. Net als die collega bij de koffie-corner…

Maar je merkt ook, dat als je elkaar beter leert kennen, de gun-factor voor elkaars business groter wordt. Dat kan je, vroeg of laat, meer omzet opleveren. 

En misschien kom je wel op nieuwe ideeën, bijvoorbeeld om je klanten of zakenrelaties aan het eind van het jaar eens te verrassen met een mooi kerstgeschenk…

 

Maureen Duin, eigenaar van Druivenstok, online verkoop  van heerlijke wijnen, wijncursussen en relatie-en kerstgeschenken, www.druivenstok.com en lid van ZP-NET.