ZP-NET geeft zelfstandige ondernemers een gezicht

ZP-NET is een vereniging van zelfstandig professionals uit de Haarlemmermeer en omgeving en is opgericht in 2012. Wij zetten ons in om ondernemers uit de Haarlemmermeer en omgeving met elkaar in verbinding te brengen en hen bij potentiële opdrachtgevers op de kaart zetten. We werken samen aan een sterke lokale economie waarin iedereen met plezier vanuit of dicht bij huis blijft ondernemen.

Het initiatief is voortgekomen uit een gezamenlijk project van Ymere en de Rabobank. Een aantal enthousiaste ondernemers heeft dit opgepikt en besloten om een eigen netwerk op te richten. In het najaar van 2012 is ZP-NET na meer dan een jaar voorbereidingen gestart met haar bijeenkomsten en in maart 2013 zijn onze statuten officieel bij de notaris gedeponeerd.


Tijdens de bijeenkomsten van ZP-NET leer je zelfstandige ondernemers kennen die actief zijn in jouw eigen buurt of woonplaats. Kennis over allerlei vakgebieden komt bij elkaar. Zo ontstaan talloze mogelijkheden om samen te werken en elkaar te helpen groeien.

Ben je een zelfstandige ondernemer en woon of werk je in de Haarlemmermeer?

Meld je aan en ontdek de voordelen! KLIK HIER


Kennismaken met... Carmen Meester

Talenmeester

Carmen

In 2012 richtte ik, Carmen Meester, de Spaanse talenschool Español y más op. Ik verzorgde thuis aan de keukentafel cursussen Spaans aan privécursisten en kleine groepjes. Tijdens de lessen gebruikten we een tekstboek en een werkboek, eigenlijk vergelijkbaar met hoe we al decennialang gewend zijn een andere taal te leren. Toch knaagde er een gevoel van onbehagen; veel cursisten haakten af na 1 cursus en de cursisten die wel door bleven gaan, kenden wel allerlei woordjes, maar een leuk klein gesprekje voeren in het Spaans zat er helaas vaak niet in.

Nadat ik allerlei studiedagen voor taaldocenten had bezocht, ontdekte ik de werkvorm Storytelling. Hierin zag ik al snel veel mogelijkheden en de tekst- en werkboeken gingen de prullenbak in. In de loop van de tijd werd Storytelling in mijn lessen aangevuld met persoonlijke gesprekken, het lezen en naspelen van verhalen, foto’s, video’s en liedjes. Alles bij elkaar is het een werkwijze geworden die sterk lijkt op hoe wij onze moedertaal geleerd hebben: door te luisteren naar de taal en deze te begrijpen ga je meepraten. 
Woordenlijsten uit je hoofd stampen en rijtjes werkwoorden vervoegen worden hiermee verleden tijd. Want eerlijk is eerlijk: wie beleeft daar plezier aan?

In 2018 besloot ik deze vorm van taalcursussen ook voor andere talen aan te bieden en Talenmeester was een geschiktere naam daarvoor. Frans, Engels, Italiaans en ook Nederlandse lessen aan expats kwamen als aanvulling in het lesrooster te staan. Vanwege de pandemie moesten veel cursussen die door externe docenten gegeven werden, stoppen. Maar nu zijn we er weer volop en ook nog op een nieuwe locatie in Hoofddorp Noord, bouwend aan een mooie toekomst!

www.talenmeester.nl

Logo Talenmeester

Di. 11 okt 2022
ZP-NET Netwerkavond
Aanvang: 20:00
Locatie: Verhage, Almkerkplein 62, Hoofddorp
Meer info & aanmelden
Di. 8 nov 2022
ZP-NET Netwerkbijeenkomst
Aanvang: 20:00
Locatie: Verhage, Almkerkplein 62, Hoofddorp
Meer info & aanmelden
Di. 13 dec 2022
ZP-NET jubileum netwerkavond
Aanvang: 20:00
Locatie: Verhage, Almkerkplein 62, Hoofddorp
Meer info & aanmelden